ساماندهی مجدد پژوهشهای دینی ضرورتی مستمر و سالانه است
آیت پیمان مدیرعامل شورای دینپژوهان کشور بعد از جلسه این شورا با بیان مطلب فوق گفت: کثرت محققین و افزایش پژوهشگاهها و پژوهشکدههای دینی در حوزهها و دانشگاهها و رویکرد رو به گسترش دینپژوهی در داخل و خارج از کشور، لزوم تلاشهای هماهنگ برای ساماندهی را در پی دارد.
وی گفت: اکنون در تمام حوزههای علمیه و دانشگاهها و مراکز دولتی و خصوصی، معاونتهای پژوهشی یا دوایر پژوهشی فعال شدهاند و این وضیعت نسبت به گذشته هم خوشحال کننده و نوید بخش است و هم لزوم تلاش متولیان را برای ساماندهی و جهتبخشی به پژوهشها دو چندان کرده است.
آیت پیمان افزود: محققین و اساتید بسیار و پرشماری در حوزه دینپژوهی قلم میزنند و نشستها و همایشهای علمی متعددی در کشور برگزار میشودکه تعداد اندکی از این همایشها برای جامعه مفید هستند. چون هنوز سیستمهای اطلاعرسانی مناسب و کافی و یا مدیریت فراگیر برای جلوگیری از موازیکاری و اقدامات تکراری نداریم.
وی گفت: اگر چه معاونت پژوهشی حوزه علمیه زمینهسازیهای خوبی را در سالهای اخیر ایجاد کرده است، اما در بخش دانشگاهی و بخش خصوصی و همینطور در سایر دستگاههای دولتی، اولویتها و ضرورتها و بایستهها و نبایدهای پژوهشی مورد توجه قرار نمیگیرد و ما هر ساله شاهد تلف شدن بخش مهمی از بودجههای پژوهشی در کارهای تکراری و چندبارهکاریهای موازی هستیم.
مدیرعامل دبیرخانه دینپژوهان کشور گفت: مرجع قانونی برای جلوگیری از کارهای موازی و تکراری وجود ندارد و نبایستی هم وجود داشته باشد زیرا حوزه پژوهش باید باز و آزاد باشد، اما باید مرجع و یا مراجعی برای اطلاعرسانی کامل و جامع وجود داشته باشد، و ما در دبیرخانه شورای دینپژوهان کشور، درصدد رفع این نقصیه هستیم.
وی از صاحبنظران و پژوهشگران خواست تا خودشان در جهت افزایش آگاهیهای خویش از طریق وبسایتهای مراکز پژوهشی و مطالعه خبرنامهها و کتابهای نمایه و شناسههایی که بعضی مراکز دینی منتشر میکنند در جریان پژوهشهای دینی و موضوعات آنها قرار بگیرند و بعد اولویت خود را انتخاب کنند.
آقای پیمان از محققین حوزه و دانشگاه و مؤلفین و اساتید خواست موضوعات و مسایل اولویتدار پژوهشی مورد نظرشان را به دبیرخانه دینپژوهان کشور ارسال و اعلام نمایند تا از این طریق در اختیار مسئولین مراکز دینپژوهشی کشور قرار بگیرند تا به ساماندهی و اولویتبندی صحیح پژوهشهای دینی کمک نمایند.
گفتنی است شورای دینپژوهان کشور مرکب از 10 نفر مدیران و محققان و اساتید برجسته حوزه و دانشگاه و تعدادی از کارشناسان صاحبنظر است که دوره جدید فعالیت خود را از آغاز سال تحصیلی جدید در قم آغاز نموده است.